Uitvoering restauratie

Na ruim 50 jaar kantoor in Arion wordt er weer gewoond in de villa. Dit brengt met zich mee dat de ruimtes behoorlijk zijn aangepast. Was in de jaren 50 en 60 in de vorige eeuw de verandering naar kantoor vooral de uitbreiding van meerdere kantoorkamers; nu zijn de functies badkamer, keuken, slaapkamer weer gerealiseerd. We doen dit met aandacht voor de monumentale status van het pand. Dus moderniseren met aandacht voor het historische karakter.

cropped-JDB_54471.jpg

Architect is Suzan van der  Schenk van architectenbureau ClipL2R. ClipL2R ontwerpt voor onderwijs, zorg en welzijn, werken en wonen, restauratie en herbestemming. Bij de restauratie is veel aandacht voor de oude functies van het gebouw, maar met een goede inrichting voor hedendaags wonen. Voor Villa Arion is dat een herstel van de ruimten die een kantoorfunctie hadden naar woonfunctie. Aan de uitbreiding uit de jaren zestig kan een uitstekende bestemming als kookstudio worden vormgegeven. De restauratie voor de buitenzijde laat het historisch karakter volledig intact. De aan te brengen wijzigingen worden in stijl uitgevoerd zodat het één geheel blijft.

Aannemer is Otoole onderhoudsbedrijf uit Veenendaal. Na jaren voor aannemers in Nederland en Ierland te hebben gewerkt, was het voor Gerard O’Toole tijd om zelfstandig aan de gang te gaan als ZZP-er. Hij komt uit Ierland, maar sinds 2001 werkt en woont hij in Nederland. Het onderhoudsbedrijf is van alle markten thuis en werkzaamheden variëren van renoveren van badkamers en wc’s, schilderwerk (binnen en buiten), het realiseren van uit- en aanbouwtjes, het plaatsen van een dakkapel en het vervangen van het dak of een carport tot het ophangen van een plank. Voor grote en kleine klussen bent u bij O’Toole aan het juiste adres! De vaardigheden zijn: tegelen, schilderen, klein stucadoorswerk en timmerwerkzaamheden. Voor Gerard is de klus op Arion een grote uitdaging die hij graag uitvoert. O’Tooles for the job.

Aannemer voor de fundering is B.V. Bouwonderneming Zevenaar. Vanaf oktober 2014 zijn zij aan de slag met de fundering en inrichting van de uitbouw aan de achterzijde. Ook wordt het terras met hekwerk door hen aangelegd. Het bouwbedrijf heeft een platte organisatiestructuur en vakkundige medewerkers, die kwaliteit leveren.

Technisch Installateur is van de Weert installatietechniek uit Rhenen. Uitdagingen voor technische installaties zit in de genen van Installatietechniek Van de Weert. Nieuwe technieken worden uitgeprobeerd. Zo wordt voor Arion geëxperimenteerd met een vloerverwarmingssysteem waarboven een houten vloer kan worden aangebracht. Dit zodat dit zo eenvoudig mogelijk wordt uitgevoerd met, uiteraard een goede performance.

Stucadoor is Jan van Domselaar uit Veenendaal. Stucadoorsberijf Domselaar doet ieder stucwerk vakkundig en betrouwbaar. Lijfspreuk is ‘Vindt u behang ook zo lelijk?’

Plafondrestauratie wordt uitgevoerd door Jack Steur van stukadoorsbedrijf Artstuc Intergros uit Apeldoorn. Het bedrijf is al vele jaren gespecialiseerd in vakkundig stucwerk. Voor traditioneel en ambachtelijk vakmanschap, kunt u bij hen uitstekend terecht. Ondanks dat de ornamenten op het plafond fors beschadigd zijn ziet Jack Steur kans met behoud van de goede delen alles weer netjes te restaureren, waarbij de beleving van de stijl van vroeger eer wordt aangedaan.

Schouwrestauratie wordt uitgevoerd door Marcel Verkuijl van Ambiance uit Driel. Repareren van zwart marmeren panelen is veelal erg lastig, door een lichtval op de schouw zal een breuk altijd zichtbaar blijven op het glanzende paneel. Mooi bewerkte marmeren platen van o.a. schouwen en tafeltjes moeten zorgvuldig hersteld worden als vernieuwen geen passende oplossing is. Door kennis en ervaring kunnen wij breuken op verrassende wijze herstellen, een vaardigheid waar onze klanten vol lof over spreken.

Voor terrazzo restauratie is ook vakmanschap vereist. J Fama Terrazzo uit Apeldoorn heeft in mei 2014 de entree in het souterrain gerestaureerd en deels aangeheeld. Een mooi stijlvol entree met zwart-wit terrazzo en een rode terrazzo bies is het resultaat.