Op zondag 10 september van 11:00 – 17:00 is het weer mogelijk om het gemeentelijk monument Villa Arion te bezichtigen. Als extra activiteit is er in de Stijlkamer en in het trappenhuis een expositie van galerie LUCIA NOVALIS. Erica Welling is aanwezig om een toelichting te geven. Speciaal voor deze Open Monumentendag heeft zij nieuw werk gemaakt passend bij het thema Levend Erfgoed.

Het is mogelijk om in veel ruimtes van Villa Arion de tijd van toen te ervaren. Hoe was het om in de keuken rond 1900 te werken? Deze bevond zich in het souterrain. Technieken van toen om voedsel te conserveren zijn nu nog steeds of weer actueel. Je kunt hierbij denken aan wecken, fermentatie en drogen. Ook is het mogelijk om de tijd van nu te zien en te horen hoe het is om een kookworkshop te doen in de kookstudio of te overnachten in onze Bed en Breakfast. Graag komen we in gesprek en delen we ervaringen en verhalen over Villa Arion.