Op donderdag 21 december is door de Wageningse wethouder Binnenstad, Han ter Maat, de baluster van de historische trap in Villa Arion weer compleet gemaakt. Toen hij in september op de Open Monumentendag Villa Arion officieel opende viel het ontbrekende ornament op. Hij bood spontaan aan dat de Gemeente graag wilde helpen om een goede oplossing te vinden om de baluster van de trap weer compleet te maken. ‘Houterij de Specht’ voor ambachtelijk houtsnijwerk in Zetten is door Maarten van den Wijngaart, beleidsmedewerker Monumentenzorg bij de Gemeente Wageningen, gevraagd om een passend ontwerp te maken. Op de baluster hoort een bolvormig ornament te komen  dat goed paste in de stijl van het monument. Het is onbekend hoe het oorspronkelijke ornament eruit heeft gezien. Daarom is er gekozen voor een neutrale oplossing in de vorm van een iets uitgerekte bol, passend bij de zuil.