Onder ruime belangstelling is Villa Arion op 10 september 2017 feestelijk geopend. Wethouder binnenstad Han ter Maat verrichtte de opening door een lange banier uit te rollen vanaf het dakraam. Zoekend naar de oorsprong van de naam Arion is hij 3 verschillende mogelijke bronnen op het spoor gekomen: de Griekse citerspeler Arion die op miraculeuze wijze door een door Apollo gestuurde dolfijn gered is van de verdrinkingsdood, Arion het sprekende paard en de naaktslak Arion waarvan hij suggereerde dat die bij de dijkdoorbraak in 1855 massaal een heenkomen zochten op deze locatie…

Het monument is ’s middags door vele bezoekers van de open Monumentendag bezocht die uitleg kregen over de restauratie en door onze kok Toine, verwend werden met smakelijke hapjes uit de kookstudio. De middag is verder luister bijgezet door MR-Ontwerp / Erica Welling met een expositie van haar grafische werk met  en door muziek van Rob Bakker, Wim Bakker en Eric de Zeeuw. De afsluiting was gezamenlijk met andere eigenaren van opengestelde monumenten in Wageningen. Een buitengewoon geslaagde dag!

 

filmpje