Op zondag 10 september 2023 van 11:00 – 17:00 was het weer mogelijk om het gemeentelijk monument Villa Arion te bezichtigen. Met temperaturen boven de 30 graden was het goed toeven in de ruimtes met airco. Als extra activiteit was er in de Stijlkamer en in het trappenhuis een expositie van galerie LUCIA NOVALIS. Erica Welling was aanwezig om een toelichting te geven. Speciaal voor deze Open Monumentendag heeft zij nieuw werk gemaakt passend bij het thema Levend Erfgoed.

Het was mogelijk om in veel ruimtes van Villa Arion de tijd van toen te ervaren. Hoe was het om in de keuken rond 1900 te werken? Deze bevond zich in het souterrain. Het was hier op (open) monumentendag lekker koel. Technieken van toen om voedsel te conserveren zijn nu nog steeds of weer actueel. Je kunt hierbij denken aan wecken, fermentatie en drogen. Enthousiaste reacties kwamen er op de te proeven gefermenteerde of ingemaakte groenten. Ook was het mogelijk om de kookstudio en Bed en Breakfast ruimtes te zien. Graag komen we in gesprek en delen we ervaringen en verhalen over Villa Arion.

vlag open monumentendag Arion