Villa Arion, vergaderen – kookstudio – B&B, toont op deze dag een deel van haar privé ruimten. Dit is de kans om te zien hoe de ornamenten en zwart marmeren schouwen in de huidige woonkamer ambachtelijk zijn gerestaureerd. Echt vakmanschap. De foto’s laten zien hoe deze processen in zijn werk zijn gegaan.

Het is aannemelijk dat de Stijlkamer in gebruik is geweest als praktijkruimte van huisarts Niemeijer, ere-burger van Wageningen. Deze ruimte heeft origineel glas-in-lood en een geaderde zwart marmeren schouw. In de hal en Stijlkamer tonen we grafisch werk van MR-ontwerp | Erica Welling. O.a. zal het werk ‘Chorus Mysticus I–IX’ worden getoond. Dit werk is geïnspireerd op het leven van componist R. Schumann en muziek die hij schreef bij de opera Faust van Goethe. Om ambacht en kunst te laten ervaren zullen er liederen van Schumann worden gezongen door Hanny van Lankeren van Zingen, zien en horen.

Een kijkje achter de schermen en een uitgelezen voorbeeld van de combinatie van Ambacht en Kunst.