Geschiedenis
In feite begon het met de laatste dijkdoorbraak van 5 maart 1855, nu ruim 160 jaar geleden. Tot die tijd gebeurde dat vaker. Daarom werd er besloten om de dijk te verleggen, waarna er tussen de Nudepoort en de dijk een park genaamd Distelkamp met de Eendenpoel ontstond. De bevolking in Wageningen nam toe en twintig jaar later kwam een groep notabelen bijeen en zag in dit terrein de kans voor stadsuitbreiding. Nieuw-Wageningen werd gestart met 6 vrijstaande villa’s, waarvan Villa Arion er één van was. Dokter Theodorus Niemeijer heeft hier decennia zijn huisartsenpraktijk gehad. Hij heeft veel betekent voor Wageningen, hygiëne gebracht en ziekenfonds patiënten om niet behandeld. Tot na de tweede wereld oorlog bleef hij actief voor de Wageningse bevolking. Logisch dus dat hij ereburger is geworden. Op 91-jarige leeftijd is hij in 1951 overleden.
Enkele jaren later kwam Villa Arion in handen van TNO pensioenfonds. Het pand is verbouwd, aan de achterzijde werd extra kantoorruimte gemaakt. De veranda aan de grachtzijde werd van ramen voorzien. Op de eerste verdieping werd een keuken gemaakt omdat boven nog bewoning was..
In 1965 kocht de Landbouw Hogeschool het gebouw. de bewoning verdween en het werd geheel ingericht als kantoor. Jarenlang huisde er diverse organisaties zoals WSO, CAID, PSF en kamerbalie.
In 2012 heeft Wageningen Universiteit en Research (WUR) de villa afgestoten. Dit gaf de nieuwe eigenaren de kans om de villa weer een woonbestemming te geven. Veel originele details zijn weer in ere hersteld. Ook is een plan gemaakt om het pand deels te exploiteren. In het gedeelte dat in 1965 tegen het gebouw is gezet is een kookstudio ingericht. Aan de buitenzijde wordt dit deel verfraaid en krijgt het een industriële look.
De stijlkamer aan de linkerzijde kan ingezet worden voor vergaderen en diners. Op de bovenste verdieping zijn B&B’s gekomen, waarin de dakconstructie nog steeds goed is te zien.